« Назад

Небе и земя

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Небе и земя
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min

1. Обели картофите, нарежи на кубчета, измий ги и ги вари във вряща подсолена вода около 25 min, докато омекнат.

2. Междувременно обели ябълките, отстрани им семките, нарежи ги на кубчета и ги вари 10 – 15 min под капак заедно с ваниловата захар и ябълковия сок, докато станат много меки. Ако се налага, добави още сок.

3. Обели лука и го нарежи на фини кръгчета. Отстрани кожата от сланината. Нарежи сланината на малки кубчета и ги разтопи в тиган с незалепващо покритие. Добави лука и бавно задушавай, докато омекне.

4. Излей водата от картофите и остави парата да се изпари. Намачкай ги на пюре заедно с маслото и прясното мляко и овкуси със солта и черния пипер. Гарнирай пюрето с ябълковия мус и сланината с лук.

 

Съвет: Ястието си подхожда с кървавица.