« Назад

Пълнено пилешко бутче със синьо сирене и зеленчуци

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

80 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Пълнено пилешко бутче със синьо сирене и зеленчуци
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 80 min

Отстраняваме костите откъм гръдния кош на пилето и махаме кожата. С помощта на малък остър нож започваме внимателно да разрязваме месото по дължината на горния кокал и леко да го подгъваме навън. Щом оголим кокала, го отстраняваме и продължаваме по същия начин да обезкостяваме по долния кокал.
В тиган слагаме 30 g масло, в което задушаваме нарязаните на малки кубчета моркови, тиквичка и пресен лук и ги задушаваме. Добавяме сол, черен пипер, накълцания чесън и мащерката, както и 70 g синьо сирене и 20 ml сметана. Изчакваме сместа да се сгъсти добре, с нея напълваме оформения джоб на бутчето и го зашиваме с клечки за зъби. В тиган загряваме 30 g масло и в него запечатваме пълнените бутчета от всяка страна за по няколко минути. След това ги нареждаме в тава, която покриваме с алуминиево фолио, и печем 20 – 30 min в загрята на 220°С фурна.
За гарнитура приготвяме картофено пюре, като сваряваме нарязаните на кубчета картофи, отцеждаме ги, намачкваме ги и подправяме със сол. Добавяме 50 ml сметана, 50 g масло и разбиваме до образуване на пухкаво пюре.
В тенджера слагаме бульона да заври, настъргваме останалото синьо сирене, добавяме 80 ml сметана, 30 g масло, сол, черен пипер и оставяме соса да се редуцира.

Как да сервираме
Отстраняваме клечките за зъби и сервираме пилешките бутчета върху картофеното пюре, полети със соса от синьо сирене. Допълваме с плодово розе с вкус на ягоди.