« Назад

Пастицио

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

80 min
(7)
Време
Трудност
7 Рейтинг
Пастицио
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 80 min

1. Обели и накълцай лука. Запържи телешката кайма в сгорещено маслиново масло, докато стане на трохи. Добави лука и задуши, докато стане стъклен. Загаси с червеното вино, добави доматите и овкуси със сол, черен пипер и риган. Обели чесъна, пресовай го и го прибави. Остави соса да къкри 15 min, като разбъркваш от време на време.

2. В това време свари макароните „ал денте“ във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката, излей водата и ги остави да се отцедят.

3. За соса Бешамел – разтопи маслото, добави брашното и го задуши в него, като цветът трябва да остане светъл. Загаси с млякото и подправи със сол, черен пипер и мускатовата подправка. Остави да къкри 5 min.

3. В намазнена форма редувай пласт пласт макарони с пласт сос Бешамел и пласт кайма, като завършиш със сос Бешамел. Натроши сиренето Фета и го разпредели отгоре. Запечи пастициото в предварително загрята на 180°C фурна ок. 40 min.