Запечатваме гърдите от двете страни в тиган със загрято олио. Щом хванат златист загар, добавяме предварително изцедения сок от портокала и лимона заедно с корите на плодовете – така месото ще придобие по-концентриран вкус на плодове.
След като течността в тигана изври поне наполовина, добавяме меда, настъргания джинджифил и лютия пипер (по желание). Объркваме добре и оставяме гърдите да се готвят няколко минути.
След това прехвърляме гърдите в плика за печене и печем според указанията на опаковката.
Междувременно сваряваме обелената и почистена тиква и я намачкваме. След това към нея прибавяме сметаната, прясното мляко и маслото и разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
900 g свински гърди с кост в плик за печене свински гърди с кост в плик за печене 1 портокала портокал 30 g джинджифил джинджифил 1 лимони лимон 50 g мед мед 1 ч.л. лют червен пипер лют червен пипер