« Назад

Печени свински гърди с глазура от мед, портокал и джинджифил

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Печени свински гърди с глазура от мед, портокал и джинджифил
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min

Запечатваме гърдите от двете страни в тиган със загрято олио. Щом хванат златист загар, добавяме предварително изцедения сок от портокала и лимона заедно с корите на плодовете – така месото ще придобие по-концентриран вкус на плодове.

След като течността в тигана изври поне наполовина, добавяме меда, настъргания джинджифил и лютия пипер (по желание). Объркваме добре и оставяме гърдите да се готвят няколко минути.

След това прехвърляме гърдите в плика за печене и печем според указанията на опаковката.

Междувременно сваряваме обелената и почистена тиква и я намачкваме. След това към нея прибавяме сметаната, прясното мляко и маслото и разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.

 

  • Прехвърлете в плика за печене и печете според указанията
  • Сваете тиквата в подсолена вода и намачкайте с уред за мачкане на картофи
  • Поставете в тенджерка заедно със сметаната, млякото и маслото и разбъркайте на слаб огън докато не забълбука
  • Овкусете със сол и пипер