« Назад

Пиле пиката с пюре от броколи

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Пиле пиката с пюре от броколи
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min

В подсолена вода сваряваме картофите, нарязани на кубчета, и броколите, накъсани на розички. След като станат готови, ги отцеждаме и ги пасираме в блендер. Добавяме топлото мляко, маслото и бъркаме до получаването на пухкаво пюре. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.
Пилешките филета разрязваме на две и ги разполовяваме по средата. Начукваме ги през стреч фолио, за да ги изтъним максимално, след което ги подправяме със сол и черен пипер.
Приготвяме панировка, като към вече разбитите яйца добавяме брашното и ситно настърганото сирене „Грана Падано“ и овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Потопяваме филенцата в панировката и ги пържим в силно нагрятото олио от двете страни, докато станат тъмнозлатисти.
След като са готови, ги изваждаме от тигана и ги поставяме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Как да сервираме
Сервираме панираното пиле пиката, гарнирано с топлото пюре от броколи.