« Назад

Шаран плакия с чери домати

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

80 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Шаран плакия с чери домати
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 80 min

Почистваме добре шарана от вътрешностите и люспите (при необходимост) и го измиваме. Подправяме го със сол, черен пипер и олио отвътре и отвън. Намазваме подходяща тава с олио, слагаме шарана и печем 20 – 25 минути в предварително загрята на 200°С фурна.
Междувременно в тенджера загряваме 50 ml олио и задушаваме постепенно зеленчуците – лука и морковите, нарязани на кубчета, чушката, нарязана на жулиени, и чери доматите – цели. Подправяме със сол, черен пипер и девесил и готвим до омекването на зеленчуците.
Изваждаме шарана от фурната и го пълним с част от зеленчуците, останалите слагаме около него, наливаме бульона, покриваме тавата с алуминиево фолио и печем 20 – 25 минути. След това отстраняваме фолиото и печем още 10 минути.
Поднасяме шарана със зеленчуците за гарнитура и резен лимон.