« Назад

Супа от праз и гъби със сирене Стилтън

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Супа от праз и гъби със сирене Стилтън
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

1. Обелваме картофите и лука и ги нарязваме на кубчета. Почистваме праза и гъбите и ги нарязваме на фини кръгчета или шайби. Задушаваме праза и гъбите заедно с лука в 2 с. л. сгорещено масло за ок. 5 min, докато лукът омекне. Наливаме горещ бульон, добавяме прясното мляко и картофите и кипваме.
2. Откъсваме листенцата на мащерката, наситняваме 4 листенца салвия и прибавяме всичко към супата. Овкусяваме със солта и черния пипер. Варим под капак ок. 15 min до омекване.
3. Запържваме другите листа салвия в останалото, предварително сгорещено масло за ок. 2 min, посоляваме леко. Натрошаваме сиренето. Подправяме супата и я разсипваме по чинии. Наръсваме всяка порция със запържените листа салвия и натрошеното сирене.