Запържваме месото в сгорещеното олио, след което добавяме нарязания на полумесеци лук и чушките, нарязани на едро. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Добавяме бульона и варим до омекване на зеленчуците. Накрая добавяме и чубрицата.
Разпределяме готовата кавърма в гювечета, отгоре им чукваме по едно яйце и ги запичаме в предварително загрята на 180°С фурна за около 20 min, до готовност на яйцето.
Как да сервираме
След като извадим ястието от фурната, гарнираме всяко гювече с печена люта чушка и ситно нарязан магданоз.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
600 g свинско месо за готвене свинско месо за готвене 25 ml олио олио 4 глави лук лук 3 зелени чушки зелена чушка 3 червени чушки червена чушка сол и черен пипер сол и черен пипер чубрица чубрица червен пипер червен пипер 2 с.л. доматено пюре доматено пюре 4 яйца яйце 4 люти чушки люта чушка 0 връзка магданоз магданоз 100 ml зеленчуков бульон зеленчуков бульон Добави в списъка за пазаруване