« Назад

Свинска кавърма

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

75 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Свинска кавърма
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 75 min

Запържваме месото в сгорещеното олио, след което добавяме нарязания на полумесеци лук и чушките, нарязани на едро. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Добавяме бульона и варим до омекване на зеленчуците. Накрая добавяме и чубрицата.
Разпределяме готовата кавърма в гювечета, отгоре им чукваме по едно яйце и ги запичаме в предварително загрята на 180°С фурна за около 20 min, до готовност на яйцето.

Как да сервираме
След като извадим ястието от фурната, гарнираме всяко гювече с печена люта чушка и ситно нарязан магданоз.