« Назад

Яйца по шотландски

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

35 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Яйца по шотландски
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 35 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Свари 4 яйца във вряща вода за ок. 10 min, така че да са твърдо сварени. Залей ги със студена вода, обели ги и ги остави да изстинат.

2. Обели лука и го накълцай на ситно. Откъсни и накълцай на ситно листенцата от зелените подправки. Раздели едно яйце на жълтък и белтък и остави белтъка настрана за някоя друга рецепта. Извади от обелката пълнежа на суровите наденици с натиск и го смеси с лука, жълтъка, зелените подправки и черния пипер.

3. Раздели сместа на четири и оформи плоски овали. Обвий твърдо сварените яйца с овалите, като внимаваш пълнежът навсякъде да е с еднаква дебелина.

4. Разбий останалото яйце в дълбока чиния. Потапяй обвитите яйца в разбитото яйце, а после ги овалвай в галетата.

5. Загрей в тенджера олиото, докато по дръжката на поставена в него дървена лъжица започнат да се изкачват балончета. Фритирай в олиото яйцата на порции за ок. 5 min, докато станат хрупкави, като ги обръщаш многократно. Остави ги да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия и ги сервирай горещи или студени, например на пикник.