« Назад

Зелена лятна супа

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Зелена лятна супа
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

1. Обели и накълцай лука. Запържи го за 1 – 2 min в сгорещено масло, докато стане стъклен. Добави замразения грах и зеленчуковия бульон, остави да кипне и вари ок. 8 min.

2. Междувременно почисти и измий зелената салата и я остави да се отцеди. Добави я към супата и вари още 8 – 10 min до омекване.

3. Откъсни и накълцай на ситно листенцата мента. Разбъркай ги със заквасената сметана и настърганата кора от био лимон – отмери си от нея на върха на ножа. Овкуси получената смес със солта и черния пипер.

4. Пасирай фино супата и подправи. Сервирай с ментовата сметана.

 

Съвет: Супата е вкусна гореща, а в топли дни – студена от хладилника.