« Назад

Зеленчуков ориз с пуешки шницелчета

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

35 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Зеленчуков ориз с пуешки шницелчета
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 35 min

1. Обели морковите и ги нарежи на малки кубчета. От целината ще ти трябва нежната вътрешност на стъблата. Почисти целината и праза и ги нарежи на фини колеца.

2. Изсипи зеленчуците и ориза в 400 ml вряща подсолена вода и вари под капак на слаб огън около 20 min. След  първите 10 min добави замразения грах и продължи варенето.

3. Измий и подсуши пуешките шницели, начукай ги и ги нарежи на малки шницелчета. Овкуси със солта и черния пипер. Намажи с четка тиган с незалепващо покритие с олио и го загрей. Изпържи в него шницелчетата по 2 – 3 min от всяка страна.

3. Измий лимона с гореща вода, настържи кората на фино ренде. Смеси с подправките. Гарнирай ориза с пуешките шницели и поръси с подправките.