
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешки котлет с ребра агнешки котлет с ребра | 2 kg kg | ||
ориз ориз | 1 ч.ч. ч.ч. | ||
бульон
бульон (зеленчуков или агнешки) | 450 ml ml | ||
печурки печурка | 150 g g | ||
лук
лук (пресен) | 3 стръка стрък | ||
спанак спанак | 200 g g | ||
домати домат | 1 | ||
краве масло краве масло | 80 g g | ||
маскарпоне маскарпоне | 80 g g | ||
червено вино червено вино | 50 ml ml | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 50 ml ml | ||
розмарин розмарин | 2 стръка стрък | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАгнешки котлети с винен сос и ризото със спанак
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отделяме агнешките котлети един по един. Начукваме ги леко и овкусяваме със сол и черен пипер. Загряваме малко маслиново масло в тиган и запържваме котлетите до златисто за 3 - 4 min от всяка страна. (По желание можем да ги допечем за още няколко минути в предварително загрята на 180°С фурна.) След като ги извадим, разтопяваме в същия тиган 50 g масло, слагаме розмарина, наливаме виното и като изври малко, доливаме сметаната. Връщаме котлетите в соса, овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме така още 2 - 3 min.
Ризотото приготвяме, като предварително сваряваме ориза в бульон в съотношение 1:2, т.е. до полуготовност. В касерола загряваме 2 - 3 с.л.маслиново масло и слагаме наситнения пресен лук и гъбите, нарязани на полумесеци. Доливаме 100 ml бульон, слагаме маскарпонето и след като поври малко, добавяме ориза. Постепенно добавяме по малко бульон и разбъркваме непрекъснато. След като оризът набъбне достатъчно, слагаме почистените листа спанак и бъркаме още 3 - 4 min. Преди да отстраним от котлона, добавяме останалото масло и подправяме със сол и черен пипер.
Поднасяме котлетите върху ризотото, поливаме с винения сос и украсяваме със стрък розмарин и нарязания на кубчета домат.