
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кюфтенца
кюфтенца (дивечови, с месо от сърна) | 400 g g | |
олио олио | 80 ml ml | |
печена чушка печена чушка | 200 g g | |
патладжан патладжан | 2 | |
чесън чесън | 3 скилидки скилидка | |
магданоз магданоз | 5 стръка стрък | |
орехи орех | 50 g g | |
пушен червен пипер пушен червен пипер | 1 ч.л. ч.л. | |
ракия ракия | 20 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listДивечови кюфтета на скара с домашно топло кьопоолу с печени орехи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Намазваме кюфтенцата с олио и ги печем на грил или грил тиган.
Нарязваме патладжана на шайби и го осоляваме. Оставяме го за 30 min, за да се отдели горчивината и го измиваме обилно.
Изпичаме го с малко олио, сол и черен пипер в загрята на 180° C фурна до готовност, за около 20 min. След като изстине, го накълцваме заедно с чушките.
В тиган загряваме около 30 ml олио и задушаваме накълцания чесън, като към него прибавяме чушките, патладжана и ситно нарязания магданоз.
Орехите смесваме с ракията, пушения червен пипер и сол на вкус и ги изпичаме за 10 - 15 min в загрята на 180° С фурна. Когато са готови, ги натрошаваме и прибавяме към кьопоолуто.
Поднасяме дивечовите кюфтенца с топлото домашно кьопоолу.