Верига от любими рецепти
Каша с пилешки бутчета, чесън и моркови

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пилешкo бутче пилешкo бутче600 g g
моркови морков3 бр. бр.
олио олио80 - 90 ml ml
чесън чесън6 - 7 скилидки скилидка
краве масло краве масло50 g g
брашно брашно3 с.л. с.л.
прясно мляко прясно мляко500 ml ml
червен пипер червен пипер2 с.л. с.л.
бахар бахар2 - 3 зърна зърно
дафинов лист дафинов лист2 бр. бр.
сол сол
черен пипер черен пипер

Каша с пилешки бутчета, чесън и моркови

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(14)

Начин на приготвяне

В тенджера с малко олио запържваме бутчетата, предварително овкусени със сол и черен пипер. Щом хванат коричка, ги изваждаме и към мазнината добавяме настърганите моркови заедно с нарязания чесън. 
Прибавяме маслото и брашното и бъркаме динамично до получаване на хомогенна смес. Наливаме и млякото на тънка струя, докато бъркаме с тел. 
Връщаме бутчетата при кашата и готвим до готовност, като разбъркваме периодично. Накрая добавяме подправките и овкусяваме със сол и черен пипер.

Как да сервирамеТрадиционно нашите прабаби приготвяли кашите в чугунени тигани. Тайната на тези стари съдове е, че чугунът, след като се разгрее добре, задържа топлината дълго и я отдава равномерно към цялата храна. Така всички съставки на ястието успяват да развият вкусовете си максимално и да ги обогатят взаимно. Затова и нещо толкова „просто“ като кашата, приготвено в чугунен тиган, е необичайно апетитно.