
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешко филе пилешко филе | 650 g g | |
босилек босилек | 15 листа лист | |
моцарела моцарела | 100 g g | |
хамон серрано хамон серрано | 6 филии филия | |
лук лук | 0,5 глави глава | |
ориз за ризото ориз за ризото | 200 g g | |
бяло вино бяло вино | 100 ml ml | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1,2 l l | |
пармезан пармезан | 100 g g | |
броколи броколи | 200 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 50 - 60 ml ml | |
краве масло краве масло | 50 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПилешко филе с хамон и ризото с броколи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Раздели филето по средата на две части - „сълзи“. Разполови всяка „сълза“, така че да се оформи малък джоб, в който да поставиш сол, черен пипер, пресен босилек, маслиново масло и моцарела, нарязана на малки кубчета
Затвори джоба с помощта на клечки за зъби или дървено шишче
Овкуси филетата със сол и черен пипер и ги запечатай в тиган със загрято маслиново масло за 3 - 4 min от всяка страна
Увий филетата в слайсове хамон, така че шунката да прилепне плътно, и печи 15 min в предварително загрята на 200°C фурна
Междувременно започни да приготвяш ризотото, като задушиш нарязания на ситно лук в малко маслиново масло и добавиш ориза
Когато оризът стане кристален, добави бялото вино и разбъркай, докато течността изври
Започни да добавяш постепенно зеленчуковия бульон, черпак по черпак, като преди всеки следващ изчакваш течността да изври. Разбърквай непрекъснато
На финала добави пармезана, настърган на ситно
Бланширай броколите за 5 min и ги задуши в тиган с малко масло. Овкуси ги със сол и черен пипер и ги добави към ризотото
Разбъркай и поднеси ризотото като гарнитура към пилето. Украси с пармезан и босилек.