Верига от любими рецепти
Пилешко филе с хамон и ризото с броколи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пилешко филе пилешко филе650 g g
босилек босилек15 листа лист
моцарела моцарела100 g g
хамон серрано хамон серрано6 филии филия
лук лук0,5 глави глава
ориз за ризото ориз за ризото200 g g
бяло вино бяло вино100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1,2 l l
пармезан пармезан100 g g
броколи броколи200 g g
маслиново масло маслиново масло50 - 60 ml ml
краве масло краве масло50 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Пилешко филе с хамон и ризото с броколи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(6)

Начин на приготвяне

1. Раздели филето по средата на две части - „сълзи“. Разполови всяка „сълза“, така че да се оформи малък джоб, в който да поставиш сол, черен пипер, пресен босилек, маслиново масло и моцарела, нарязана на малки кубчета

2. Затвори джоба с помощта на клечки за зъби или дървено шишче

3. Овкуси филетата със сол и черен пипер и ги запечатай в тиган със загрято маслиново масло за 3 - 4 min от всяка страна

4.Увий филетата в слайсове хамон, така че шунката да прилепне плътно, и печи 15 min в предварително загрята на 200°C фурна

5. Междувременно започни да приготвяш ризотото, като задушиш нарязания на ситно лук в малко маслиново масло и добавиш ориза

6. Когато оризът стане кристален, добави бялото вино и разбъркай, докато течността изври

7. Започни да добавяш постепенно зеленчуковия бульон, черпак по черпак, като преди всеки следващ изчакваш течността да изври. Разбърквай непрекъснато

8. На финала добави пармезана, настърган на ситно

9. Бланширай броколите за 5 min и ги задуши в тиган с малко масло. Овкуси ги със сол и черен пипер и ги добави към ризотото

10. Разбъркай и поднеси ризотото като гарнитура към пилето. Украси с пармезан и босилек.