
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПатeшки бутчета с портокалов сос и салата от китайско зеле
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отделяме от патицата бутчетата заедно с горната част. Внимателно почистваме излишната мазнина и отстраняваме кожата и хрущяла от долната страна, така че кокалът да се оголи. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги запечатваме върху горещ тиган, без да слагаме никаква мазнина. При обръщането на бутчетата слагаме 25 g масло в тигана и след като се разтопи, ги поливаме обилно. Когато придобият златист цвят, ги слагаме в тава и печем 45-60 min (до готовност на месото) в предварително загрята на 180°С фурна.
Междувременно настъргваме кората на портокала, изцеждаме сока и ги слагаме в тенджера да заврят. Добавяме меда и подправяме със сол и черен пипер. Наливаме сметаната и ликьора на тънка струя, разбъркваме и редуцираме течността за няколко минути. По желание можем да прецедим соса.
За салатата загряваме оцета в тиган и добавяме захарта, докато се разтопи. Сваляме от огъня и оставяме да изстине. Нарязваме зелето на тънки ивици и го овкусяваме с маслиново масло, сол и приготвения оцет. Добавяме соевия сос и гарнираме с нарязаните орехи.
Поднасяме бутчетата с портокаловия сос и зелевата салата.