Верига от любими рецепти
Ризото от черен ориз, гарнирано със свинско карпачо, пълнено с аспержи и манатарки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

черен ориз черен ориз150 g g
свинско бонфиле свинско бонфиле120 g g
аспержи аспержи100 g g
печурки печурка
(пачи крак)
80 g g
манатарки манатарка100 g g
домати домат2
рукола рукола30 g g
пармезан пармезан5 g g
репичка репичка1 g g
копър копър2 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
сол сол5 g g
черен пипер черен пипер2 g g
бял балсамов оцет бял балсамов оцет
олио олио30 ml ml
краве масло краве масло70 g g
маслиново масло маслиново масло40 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон350 ml ml

Ризото от черен ориз, гарнирано със свинско карпачо, пълнено с аспержи и манатарки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(8)

Начин на приготвяне

1. Замрази свинското бонфиле за около 1 час във фризера.

2. През това време запържи ориза в малко олио, като постоянно прибавяш зеленчуков бульон до омекване. Когато стане готов, го отстрани от котлона.

3. Нарежи аспержите и манатарките на много ситно и ги задуши в тиган със загрято масло. Овкуси ги със сол, черен пипер, чесън, копър и с бялото балсамико. След като се сготвят, ги отстрани и ги остави да изстинат.

4. Обели домата, махни воднистата част и го нарежи на кубчета. Нарежи гъбите пачи крак на ситно и ги задуши в масло заедно с домата. Прибави вече сварения ориз и зеленчуковия бульон и овкуси със сол и черен пипер.

5. След това извади свинското бонфиле от фризера и го нарежи на много тънки листчета. Запечатай го на тиган в 20 g масло и овкуси със сол и пипер. Котлонът трябва да е на умерена температура, защото иначе вместо да се запечата, месото ще започне да се пържи.

6. Центрирай ориза в чиния с помощта на ринг или купичка, а после постави върху него рукола и ситно нарязан пармезан. Вземи едно листче от свинското, сложи в единия му край от аспержите и манатарките и го завий леко с другия край. Поръси го с рукола. Постави го отстрани на ориза, сложи една лъжица маслинова паста и украси с тънко нарязаните репички.