
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
черен ориз черен ориз | 150 g g | ||
свинско бонфиле свинско бонфиле | 120 g g | ||
аспержи аспержи | 100 g g | ||
печурки
печурка (пачи крак) | 80 g g | ||
манатарки манатарка | 100 g g | ||
домати домат | 2 | ||
рукола рукола | 30 g g | ||
пармезан пармезан | 5 g g | ||
репичка репичка | 1 g g | ||
копър копър | 2 g g | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
сол сол | 5 g g | ||
черен пипер черен пипер | 2 g g | ||
бял балсамов оцет бял балсамов оцет | |||
олио олио | 30 ml ml | ||
краве масло краве масло | 70 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 40 g g | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 350 ml ml |
Ризото от черен ориз, гарнирано със свинско карпачо, пълнено с аспержи и манатарки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Замрази свинското бонфиле за около 1 час във фризера.
2. През това време запържи ориза в малко олио, като постоянно прибавяш зеленчуков бульон до омекване. Когато стане готов, го отстрани от котлона.
3. Нарежи аспержите и манатарките на много ситно и ги задуши в тиган със загрято масло. Овкуси ги със сол, черен пипер, чесън, копър и с бялото балсамико. След като се сготвят, ги отстрани и ги остави да изстинат.
4. Обели домата, махни воднистата част и го нарежи на кубчета. Нарежи гъбите пачи крак на ситно и ги задуши в масло заедно с домата. Прибави вече сварения ориз и зеленчуковия бульон и овкуси със сол и черен пипер.
5. След това извади свинското бонфиле от фризера и го нарежи на много тънки листчета. Запечатай го на тиган в 20 g масло и овкуси със сол и пипер. Котлонът трябва да е на умерена температура, защото иначе вместо да се запечата, месото ще започне да се пържи.
6. Центрирай ориза в чиния с помощта на ринг или купичка, а после постави върху него рукола и ситно нарязан пармезан. Вземи едно листче от свинското, сложи в единия му край от аспержите и манатарките и го завий леко с другия край. Поръси го с рукола. Постави го отстрани на ориза, сложи една лъжица маслинова паста и украси с тънко нарязаните репички.