Верига от любими рецепти
Пилешко филе с пюре от черен боб и доматена салца

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пилешко филе пилешко филе500 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
сол сол
черен пипер черен пипер
лимони лимон бр. бр.
черен боб черен боб
(от консерва)
240 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон200 ml ml
червен лук червен лук1 глави глава
чери домати чери домат250 g g
пеперони пеперони1 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло3 с.л. с.л.
люти чушки люта чушка
(Халапеньо)
3 с.л. с.л.
сироп от агаве сироп от агаве2 с.л. с.л.
магданоз магданоз10 g g
кориандър кориандър10 g g
кисело мляко кисело мляко50 g g

Пилешко филе с пюре от черен боб и доматена салца

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(8)

Начин на приготвяне

Обелваме лука и чесъна и нарязваме на кубчета. Сипваме черния боб в гевгир и го отцеждаме.

В тенджера запържваме половината лук и чесъна в маслиново масло до полупрозрачност и деглазираме със сока от половин лимон. Добавяме боба и зеленчуковия бульон, подправяме със сол и черен пипер и оставяме да къкри за кратко.

Измиваме доматите и ги разрязваме наполовина. Нарязваме пеперонито на тънки резени и смесваме в купа с останалия лук, маслиново масло, сиропа от агаве, чушките Халапеньо и останалия лимонов сок. Подправяме със сол и черен пипер. Накълцваме магданоза и кориандъра и добавяме и тях.

Загряваме маслиновото масло в тиган. Запечатваме пилешкото филе от всички страни и намаляваме котлона.

Пасираме за кратко черния боб до гладко пюре и смесваме с половината кисело мляко. Разпределяме пюрето от боб в чинията, покриваме с доматената салса и пилешките гърди и сервираме с останалото кисело мляко.