
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПилешко филе с пюре от черен боб и доматена салца
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме лука и чесъна и нарязваме на кубчета. Сипваме черния боб в гевгир и го отцеждаме.
В тенджера запържваме половината лук и чесъна в маслиново масло до полупрозрачност и деглазираме със сока от половин лимон. Добавяме боба и зеленчуковия бульон, подправяме със сол и черен пипер и оставяме да къкри за кратко.
Измиваме доматите и ги разрязваме наполовина. Нарязваме пеперонито на тънки резени и смесваме в купа с останалия лук, маслиново масло, сиропа от агаве, чушките Халапеньо и останалия лимонов сок. Подправяме със сол и черен пипер. Накълцваме магданоза и кориандъра и добавяме и тях.
Загряваме маслиновото масло в тиган. Запечатваме пилешкото филе от всички страни и намаляваме котлона.
Пасираме за кратко черния боб до гладко пюре и смесваме с половината кисело мляко. Разпределяме пюрето от боб в чинията, покриваме с доматената салса и пилешките гърди и сервираме с останалото кисело мляко.