
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински врат
свински врат (bez kost) | 600 g g | ||
ябълки
ябълка (зелена) | 1 | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
мащерка мащерка | 1 - 2 стръка стрък | ||
белени домати белен домат | 200 g g | ||
ориз ориз | 200 g g | ||
олио олио | 80 ml ml | ||
магданоз магданоз | 0,5 връзка връзка | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 500 ml ml | ||
краве масло краве масло | 30 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеРагу от свински врат с ябълки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме свинския врат на малки кубчета, овкусяваме със сол и черен пипер и го пържим до златисто в 30 ml загрято олио. След като е готов, го изваждаме и в същия тиган загряваме още 30 ml олио и слагаме нарязаната на ситно глава лук. Щом омекне, добавяме ябълката, предварително обелена и нарязана на малки кубчета. Изчакваме да се задуши и доливаме 50 ml бульон. Когато ябълката хване златист загар, връщаме месото в тигана, добавяме доматите с още малко бульон, след което слагаме мащерката и наситнения чесън. Оставяме ястието да покъкри десетина минути.
Измиваме ориза и го запържваме в 20 ml загрято олио до златисто, после добавяме ½ глава наситнен лук, подправяме с черен пипер и доливаме 450 ml бульон. След като се свари, го подправяме със сол, черен пипер и масло.Поднасяме свинското рагу с гарнитура от ориз и поръсваме с пресен магданоз.