Верига от любими рецепти
Рагу от свински врат с ябълки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински врат свински врат
(bez kost)
600 g g
ябълки ябълка
(зелена)
1
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
мащерка мащерка1 - 2 стръка стрък
белени домати белен домат200 g g
ориз ориз200 g g
олио олио80 ml ml
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
краве масло краве масло30 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Рагу от свински врат с ябълки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(9)

Начин на приготвяне

Нарязваме свинския врат на малки кубчета, овкусяваме със сол и черен пипер и го пържим до златисто в 30 ml загрято олио. След като е готов, го изваждаме и в същия тиган загряваме още 30 ml олио и слагаме нарязаната на ситно глава лук. Щом омекне, добавяме ябълката, предварително обелена и нарязана на малки кубчета. Изчакваме да се задуши и доливаме 50 ml бульон. Когато ябълката хване златист загар, връщаме месото в тигана, добавяме доматите с още малко бульон, след което слагаме мащерката и наситнения чесън. Оставяме ястието да покъкри десетина минути.

Измиваме ориза и го запържваме в 20 ml загрято олио до златисто, после добавяме ½ глава наситнен лук, подправяме с черен пипер и доливаме 450 ml бульон. След като се свари, го подправяме със сол, черен пипер и масло.Поднасяме свинското рагу с гарнитура от ориз и поръсваме с пресен магданоз.

An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.