Верига от любими рецепти
Рагу от свински врат с ябълки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински врат свински врат
(bez kost)
600 g g
ябълки ябълка
(зелена)
1
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
мащерка мащерка1 - 2 стръка стрък
белени домати белен домат200 g g
ориз ориз200 g g
олио олио80 ml ml
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
краве масло краве масло30 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Рагу от свински врат с ябълки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(6)

Начин на приготвяне

Нарязваме свинския врат на малки кубчета, овкусяваме със сол и черен пипер и го пържим до златисто в 30 ml загрято олио. След като е готов, го изваждаме и в същия тиган загряваме още 30 ml олио и слагаме нарязаната на ситно глава лук. Щом омекне, добавяме ябълката, предварително обелена и нарязана на малки кубчета. Изчакваме да се задуши и доливаме 50 ml бульон. Когато ябълката хване златист загар, връщаме месото в тигана, добавяме доматите с още малко бульон, след което слагаме мащерката и наситнения чесън. Оставяме ястието да покъкри десетина минути.

Измиваме ориза и го запържваме в 20 ml загрято олио до златисто, после добавяме ½ глава наситнен лук, подправяме с черен пипер и доливаме 450 ml бульон. След като се свари, го подправяме със сол, черен пипер и масло.Поднасяме свинското рагу с гарнитура от ориз и поръсваме с пресен магданоз.