Верига от любими рецепти
Свински бут с къри сос и талиателе със зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински бут свински бут600 g g
олио олио4 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон
(или вода)
150 ml ml
талиатели талиатели200 g g
тиквички тиквичка1
моркови морков1
сметана за готвене сметана за готвене200 ml ml
краве масло краве масло40 g g
къри къри1 пакетчета пакетче
сол сол
черен пипер черен пипер

Свински бут с къри сос и талиателе със зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(2)

Начин на приготвяне

Подправяме свинския бут със сол и черен пипер и го поливаме с олиото, като намазваме със силиконова четка равномерно от всички страни. Поставяме месото в подходяща тава, доливаме водата или бульона и печем 1 ч в предварително загрята на 180°С фурна.

Междувременно сваряваме пастата до пълна готовност (според указанията на опаковката). Нарязваме на тънки ленти тиквичката и моркова. Задушаваме ги в половината масло и след като омекнат, наливаме 100 мл сметана за готвене. Към зеленчуците прибавяме свареното и отцедено талиателе, разбъркваме и отстраняваме от котлона.

За соса запържваме кърито в останалото масло и прибавяме 100 мл сметана. Оставяме да ври няколко минути (до сгъстяване).

Сервираме бута, нарязан на слйасове с дебелина около 1-1,5 см. Гарнираме с къри соса и талиетеле със зеленчуци.